2018-01-25 08:31:52• hírek • Közlemény

Látott, lát, meglát – Bepillantás Németi imahetébe

A Szatmárnémeti-Németi Református Egyházközség ezen a héten tartja ökumenikus imahetét. Ez alkalommal a keddi alkalomba nyerhetünk betekintést, amikor Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor hirdetett Igét.

Az Isten Szava Mózes Második Könyve 3. részének 4-től 10-ig terjedő szakaszaiból szólt: „Amikor az Úr látta, hogy odamegy megnézni, megszólította őt Isten a csipkebokor közepéből, és ezt mondta: Mózes! Mózes! Ő pedig így felelt: Itt vagyok! Isten ekkor azt mondta: Ne jöjj közelebb! Oldd le sarudat a lábadról, mert szent föld az a hely, ahol állsz! Majd ezt mondta: Én vagyok atyádnak Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákób Istene.


Ekkor Mózes eltakarta az arcát, mert félt rátekinteni az Istenre. Az Úr pedig azt mondta: Megláttam népem nyomorúságát Egyiptomban, és meghallottam segélykiáltásukat a sanyargatók miatt, mert ismerem fájdalmukat. El is megyek, hogy kimentsem őket Egyiptom kezéből, és elvigyem őket arról a földről egy jó és tágas földre, tejjel és mézzel folyó földre: a kánaáni, a hettita, az emóri, a perizzi, a hivvi és a jebúszi nép helyére. Bizony, eljutott hozzám Izráel fiainak segélykiáltása; látom is, hogy mennyire sanyargatják őket az egyiptomiak. 


Most azért menj! Elküldelek téged a fáraóhoz: vezesd ki népemet, Izráel fiait Egyiptomból!” Isten nemcsak nézi, hanem látja is a problémáinkat, csak közelednünk kell hozzá, és észrevesszük, Ő már rég megtette lépését felénk. Ő őseinkkel, atyáinkkal is ott volt, és ha az ő alkalmatlanságukat is alkalmassá tudta tenni, akkor velünk is el tudja érni a célját. Csak bízni kell benne! – mondta az igehirdető.
 

Sipos Miklós házigazda lelkipásztor mondott köszönetet a szolgálatért, majd Dalos Anna és Bencze Nagy Ilona szavalata között a nőszövetség elénekelte az Egyetlen forrása minden kegynek kezdetű éneket.
 

Az imahét során vasárnap Forró László egyházkerületi főjegyző, hétfőn Sipos István nyugalmazott esperes, kedden Rácz Ervin Szatmár-szigetlankai lelkész, szerdán Sztán Zsolt görög katolikus parókus szolgálz. Csütörtökön Mihály Lehel szamoskrassói lelkipásztor, pénteken Szilágyi Róbert dabolci lelkész, szombaton pedig Kaszaniczki Csongor Szatmár-láncosi beosztott lelkész hirdet Igét. Január 28-án vasárnap délelőtt Püsök József sarmasági lelkipásztor szolgál a sarmasági vegyeskarral együtt.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: